25
Thu, May

Nu inschrijven voor Vlamo Showwedstrijden 2016!

Vlamo wedstrijden
Typography

 Zondag 16 oktober 2016 organiseert Vlamo haar jaarlijkse wedstrijden voor showkorpsen. Evenementenhal "De Schelp" in Wevelgem is de place to be.

 


 Deelnemers laten hun uitvoering beoordelen door een deskundige jury, die ze becommentarieert met tips. Hiermee gaan de deelnemende groepen aan het werk tijdens het volgende werkjaar in hun streven naar kwaliteitsverbetering.

Er zijn drie verschillende wedstrijden onder één dak (percussie ensembles marching, concert en showkorpsen), ook dit jaar is het totaal aantal deelnemers beperkt tot maximaal 18 verenigingen. (Tijdig inschrijven is de boodschap).

Vlamo Showwedstrijden

Deelnemen kan in de Cadet Class (jeugdklasse), dit zijn korpsen waarvan de leden de leeftijd van 16 jaar niet hebben bereikt op 31 december 2016. (Een uitzondering kan gemaakt worden voor de tamboer-majoor/dirigent/drum major indien hier uiterlijk vier weken voor de wedstrijd een vrijstelling voor gevraagd is en verleend is).

In de  Basisklasse of Star Division of in de topklasse of Championship Division. Voor het te beoordelen gedeelte van de show gelden tijdslimieten. Bij tijdsafwijking wordt strafpuntenaftrek op het totaal behaalde aantal punten toegepast. Het korps met de hoogste score in de Championship Division wordt de Kampioen van de Showwedstrijden (1).

Het korps met de hoogste score in de Star Division wordt uitgeroepen tot winnaar van de Star Division. Deelnemen kan eveneens in Exhibition (buiten competitie). Hier krijgt men een juryrapport alsook een score. Deze score wordt tijdens de Proclamatie niet kenbaar gemaakt. (Het korps zal niet meedingen in de eindrangschikking). Er zijn 6 jury onderdelen (genaamd captions) die verdeeld zijn in drie hoofdgroepen: OVERALL EFFECT (200 punten), MUSIC (200 punten) en VISUAL (200 punten).

Hierbij wordt er altijd gekeken naar de balans tussen het WAT & HOE. Alle juryleden spreken hun commentaren en tips in. Aan de hand van deze suggesties stellen instructeurs een actielijst met verbeterpunten op waarmee men aan de slag gaat.


Uiterste inschrijvingsdatum:  31 augustus 2016.

Nuttige link met inschrijvingsformulier:

Informatie: Martin Gobyn, +32 (0)9 265 80 06, informatie contact